Finals MVP uit 2014 gaat helemaal los en scoort meer dan ooit tevoren

De Toronto Raptors haalden hem weg bij de San Antonio Spurs om eindelijk eens kampioen. Tot dusver lijkt het plan te werken, want Toronto is één van de beste ploegen in de NBA en Kawhi Leonard bracht in de wedstrijd tegen Utah zijn beste basketbal. Hij scoorde maar liefst 45 punten.

Hiermee vestigde Leonard alvast een persoonlijk record. Zijn eerste score was tegen Utah goed voor een 13-5-voorsprong. Onder impuls van Favors werd het richting het einde van het tweede kwart toch weer spannend. Leonard en Siakam loodsten de Raptors in de tweede helft alsnog naar de overwinning. Het werd 122-116.

Philadelphia stond voor een verraderlijke trip naar Los Angeles, maar leek zijn schaapjes bij de rust al op het droge te hebben met een voorsprong van 18 punten. De Clippers kwamen nadien nog sterk voor de dag, maar moesten zich toch neerleggen bij de 113-119-nederlaag.

TRIPLE-DOUBLE VOOR JOKIC

Voorts speelde Denver-speler Jokic zich nog in de kijker. Zijn triple-double hielp zijn ploeg om de maat te nemen van New York met 118-115. Nurkic deed voor Portland ook wat vanalles op bezoek bij Sacramento. Na een verlenging haalde Portland het met 108-113.