? Curry heeft record beet en blinkt uit met liefst 48 punten in nipte zege van NBA-kampioen Golden State

Bart Ver Elst
| 0 reacties

Stephen Curry was zondagnacht de grote man bij Golden State Warriors. In de 114-119 zege op het veld van de Dallas Mavericks was de sterspeler goed voor liefst 48 punten én een nieuw record.

Curry kende zijn dagje wel tegen Dallas. Met 24 punten in elke helft kwam hij in totaal aan 48 punten. En dat was bijlange nog niet alles. De kampioenenmaker van Golden State gooide liefst 11 driepunters door de ring (zie video, nvdr) en heeft zo een record beet. Curry is de enige speler in de geschiedenis van de NBA die in 12 wedstrijden meer dan 10 driepunters scoorde.

Nochtans liep het niet van een leien dakje voor de Warriors, die in het laatste kwart nog een achterstand van 5 punten moesten rechtzetten. Het was uiteindelijk Curry die met zijn 11e driepunter het verschil maakte.

Kevin Durant deed ook zijn duit in het zakje met 28 punten, terwijl bij Dallas rookie Luka Doncic 26 punten scoorde.