Brussels viert achtste(!) zege op rij tegen Waalse tegenstrever, ook nipte winst voor Limburg

Oostende en Bergen mogen dan de nummers één en twee zijn in onze nationale basketcompetitie, Brussels is dé ploeg van het moment. Het stelt zijn ambities om de top vier te halen kracht bij en blijft de zeges opstapelen. Deze keer was Luik het kind van de rekening.

De voorlaatste in de stand beet wel van zich af. De broers Foerts hadden de Luikenaars dan wel bestookt met enkele bommen en voor een 27-19-score gezorgd, onder impuls van Bojovic keerden de bezoekers wel terug. Aan de rust stond het 40-40.

Een 10-2-tussenspurt was net wat de thuisploeg nodig had. Met een geruststellende marge van elf punten dook het het laatste kwart in. In de laatste tien minuten kwam het erop aan om de voorsprong goed te verdedigen, wat de Brusselaars ook deden. Eindstand: 79-71.

UITSCHUIVER VOOR BERGEN

Ook Limburg United verwezenlijkte een knappe overwinning, want de wedstrijd tegen Bergen kondigde zich aan als een moeilijke affiche. In een spannend duel toonde Limburg zich koelbloedig vanop de vrijworplijn, met een 85-82-zege als gevolg. De andere wedstrijden werden zaterdag al gespeeld, met onder meer de stunt van Mechelen bij Oostende.