Oppermachtige Pacers blijven bovenaan meedraaien in Eastern Conference

Milwaukee en Toronto beschikken voorlopig nog over een beter record, maar ze kunnen maar beter rekening houden met de Indiana Pacers. Die namen in eigen stadion wel heel vlot de maat van de Charlotte Hornets en stuurden zo een signaal naar de concurrentie.

Van enige spanning was er weinig sprake. Bij de rust had Indiana al een voorsprong van vijftien punten bij mekaar gespeeld. In het derde kwart stribbelden de bezoekers dan toch een beetje tegen. Al kwam de overwinning geen moment in gevaar voor de thuisploeg en na een sterke eindsprint van de Pacers stond er een 120-95 op het scorebord.

In de Western Conference stond er een interessante affiche tussen San Antonio Spurs en LA Clippers op het menu. De Clippers eindigden het sterkst in het eerste kwart. Harris, die in de buurt zou komen van een triple-double, maakte er 24-32 van. De Spurs slaagden er niet in om de scheve situatie recht te zetten. Met 95-103 ging LA met de winst aan de haal.

DERRICK ROSE NOG EENS BESLISSEND

Er was ook nog een wedstrijd tussen de Minnesota Timberwolves en de Phoenix Suns. Op papier de minst aantrekkelijke affiche van de drie, maar wel de meest spannende. Dankzij een step back jumper van voormalig MVP Derrick Rose (31 punten) in de slotseconden hield Minnesota met 116-114 de overwinning thuis.