Landskampioen Oostende lijdt schipbreuk bij ploeg in vorm

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn bij Oostende. De landskampioen staat wel nog altijd aan de leiding, maar ging dit weekend kopje-onder op het parket van Aalst. Dat lijkt dan weer het goede ritme eindelijk te pakken te hebben en zit aan vier overwinningen op rij.

Aalstar beheerste de rebounds en dat was de doorslaggevende factor. De thuisploeg verloor geen enkel kwart. Het was wel een spannende partij: aan de rust bedroeg het verschil slechts twee puntjes. In de tweede helft liep Aalster stelselmatig ietsje verder uit. Het won uiteindelijk met 72-65.

ANTWERP NADERT OP BERGEN

De topaffiche van het weekend was de wedstrijd tussen Bergen en Antwerp. De Giants leken na een sterke eerste helft hun schaapjes op het droge te hebben met een voorsprong van vijftien punten. Het schakelde echter te snel terug op controlebasket en Bergen kwam nog sterk terug. Het was echter te laat om nog voor een volledige ommekeer te zorgen. Antwerp won met 69-74.

Charleroi maakte een einde aan zijn reeks van vijf nederlagen. Daar hoefde het niet eens denderend voor te spelen. Het scoorde wel voldoende driepunters ten een zwak Mechelen, wat leidde tot een 77-87-eindstand. Eerder had Limburg verloren van Brussels met 83-86.