Twaalfde zege op rij brengt outsider helemaal aan de kop van het klassement

Krijgen we dit seizoen een verrassende landskampioen? Het is momenteel nog niet aan de orde, maar het zou wel kunnen. Brussels blijft immers doorstomen in de Belgische competitie. Het hakte nu Leuven in de pan, goed voor een twaalfde zege op rij en de koppositie in de stand.

Brussels kende nochtans een valse start tegen rode lantaarn Leuven. Na het eerste kwart stond het 13-25. Nadien kwam de Brusselse scoringsmachine toch op gang en won het de drie resterende kwarts. Leuven kreeg zo nog een zwaar pak rammel aan de broek: 87-67. Stevens was met 26 punten de beste schutter.

EEN ZEGE VOORSPRONG OP OOSTENDE

Een gevolg van deze klinkende overwinning is dat Brussels ook de eerste plaats inneemt in het klassement. Het heeft nu evenveel wedstrijden gespeeld dan Oostende, maar eentje meer gewonnen. Charleroi telt nog een wedstrijd meer, maar heeft wel evenveel punten dan Oostende. Antwerp maakt de top vier compleet.

Mechelen en Aalstar vertoeven momenteel in de onderste klassementshelft. Het onderlinge duel was daarom niet minder belangrijk. De Kangoeroes triomfeerden op basis van een sterke eerste helft en pakten hun zesde zege van het seizoen. De bezoekers kwamen in de tweede helft wel een stukje dichter, maar geraakten niet verder dan 78-71.