Ann Wauters drukt meteen haar stempel bij comeback ondanks nederlaag Belgian Cats

De Belgian Cats nemen in het Spaanse Zaragoza deel aan een vierlandentoernooi en in de opener waren alle blikken gericht op Ann Wauters, die na acht maanden haar comeback maakte bij de nationale ploeg. Ze speelde meteen goed, maar kon de nederlaag voor de Cats niet afwenden.

België moet op het vierlandentoernooi heel wat sterkhoudsters missen. Mestdagh, Resimont, Meesseman en Allemand zijn er niet bij. Op Ann Wauters kan onze nationale damesploeg wel rekenen en het viel op hoezeer zij meteen in haar ritme zag bij haar comeback. Wauters was in 19 minuten goed voor 10 punten, 3 rebounds en 1 assist.

RAMAN TOPSCHUTSTER

Slechts één speelster schoot nog meer raak bij de Belgen: Jana Raman was topschutster met 13 punten. In de eerste helft tegen Italië zag het er allemaal nog aardig uit. De Belgian Cats waren goed van start gegaan (2-8) en stonden bij de rust ook nog 25-26 voor.

In het derde kwart liep het echter mis. De Italiaanse speelsters begonnen bommen te droppen, net terwijl de afwerking bij de Belgen van achter de driepuntlijn zo dramatisch was. Doe daar nog eens de vele balverliezen bovenop en het werd een onmogelijke zaak. België verloor finaal dan ook met 60-49.